Help! Opa en oma zijn wéér dronken

Gepubliceerd op 16 november 2016 om 14:46

Het overgrote deel van de artsen op de spoedeisende hulp maakt zich zorgen over het toenemende aantal dronken ouderen dat op de eerste hulp binnenkomt met een botbreuk of andere gerelateerde kwalen.

Naamloos-4136.png

Bijna 90 procent van de spoedeisende hulp-artsen krijgt te maken met ouderen die onder invloed van alcohol op de eerste hulp terechtkomen. 60 procent maakt mee dat ouderen ‘stomdronken’ zijn.

Dit blijkt uit een peiling die Omroep MAX in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoed Eisende Hulp Artsen (NVSEH) onder deze artsen heeft gehouden voor het programma Hallo Nederland.

BOTBREUKEN

Driekwart signaleert dat dronken ouderen iets breken. Ook zien de artsen dat het alcoholgebruik invloed heeft op de medicijnen die de patiënten gebruiken. Ruim een derde heeft ondervonden hiermee rekening te moeten houden bij de behandeling.

In de helft van de gevallen waarbij alcohol in het spel is, gaat het om mannen en vrouwen tussen de 55 en 65 jaar oud. Bij mensen tussen de 65 en 80 jaar komt het minder voor en bij senioren ouder dan 80 jaar vrijwel niet. 

Door de Redactie  Metronieuws Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.