Frank Verbiest, de vroegere partner van Tamara Morris, heeft ondertussen een nieuw leven opgebouwd. Hij woont ook niet meer in hun vroegere stek.
Toch blijft hij het onderzoek van nabij opvolgen. "Elk jaar ga ik het dossier inkijken en hoop ik dat er een nieuw element opduikt", zegt hij. "Ergens loopt er nog steeds iemand rond die de moord op Tamara op zijn geweten heeft."
Heel lang heeft de film van haar verdwijning zich voor zijn ogen afgespeeld. "Op een gegeven moment moet je verder, anders ga je er zelf onderdoor", zegt hij. "Ik heb ondertussen iemand nieuw leren kennen, maar het verleden blijf ik met mij meedragen. Dagelijks passeer ik wel een aantal keer aan onze vroegere woonst, maar er steeds aan terugdenken, neen, dat doe ik niet meer. Daarvoor passeer ik er net iets te veel."
Omdat het tien jaar geleden is én de zaak nog eens onder de aandacht mag komen, wil hij er over vertellen. Hij tast nog altijd in het duister over wat er die bewuste vrijdag is gebeurd.
"Het telefonieverkeer is allemaal onderzocht", vertelt hij. "Behalve haar broer en ik heeft niemand Tamara die vrijdag gebeld. De dader moet dus iemand geweest zijn die aan onze deur heeft gestaan. Ook qua geweld zijn er geen sporen gevonden. Ze moet die persoon gekend hebben, want ze is vrijwillig meegegaan. Het hele huis lag er wanordelijk bij. Ze is dringend voor iets weggeroepen en was niet van plan om lang weg te blijven."
Zelf verdachte geweest
Het laatste signaal van Tamara's gsm werd opgepikt in Linden. "De enige link die ik zie is dat er een logistiek magazijn van haar vroegere werkgever in de buurt lag", zucht hij. Verbiest beseft ook dat hij één van de verdachten was. "Negen kansen op de tien heeft de partner er mee te maken", gaat hij verder. "Dat is allemaal onderzocht. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat, als Tamara een belangrijke persoon was geweest, het onderzoek intensiever zou gevoerd zijn. Nu was het maar een gewone vrouw. De politie dacht: die zullen wel ruzie gehad hebben en zij is weggelopen. Na verloop van tijd wordt het moeilijker om videobeelden van bijvoorbeeld tankstations op te vragen."
Ook dieper in het onderzoek zijn er nog fouten gebeurd. "Bij de persoon, die de portefeuille heeft gevonden, is hij nog zolang blijven liggen. Ook tussen het terugvinden van de gsm - een speciale goudkleurige - en het onderzoek naar de herkomst zat te veel tijd. Men holde altijd, naar mijn gevoel, achter de feiten aan. Het enige wat duidelijk is, is dat er kwaad opzet met haar dood gemoeid is."
Afscheid kunnen nemen
Elk jaar gaat hij het onderzoek inkijken. "In de hoop dat er een element opduikt dat voor een doorbraak kan zorgen", zegt hij. "Ik ben ook blij dat het onderzoek nog steeds loopt. We hebben gelukkig afscheid kunnen nemen van haar stoffelijk overschot maar de persoon, die verantwoordelijk is voor haar dood, loopt nog altijd vrij rond. We weten ook nog altijd niet waarom ze dood moest."
We contacteerden ook Betty Aerts uit Booischot, de mama van Tamara Morris, maar een interview met haar lukte niet. Het parket is karig met commentaar. "Vermits het om een lopend gerechtelijk onderzoek gaat, waarin nog steeds onderzoeksdaden worden verricht, geeft de onderzoeksrechter geen toestemming om een speurder te interviewen", laat persmagistraat Sarah Callewaert weten. "Evenmin kunnen details gegeven worden over het onderzoek."
http://www.hln.be/regio/ Door: GEERT MERTENS Foto: PATRICK VERTOMMEN
Reactie plaatsen
Reacties